wilmooiwonen | interieur, ontwerp en consult | mindfulwonen

Materiaalkeuze

Een mix van stijlen, materiaal en kleuren maakt het spannend.

In de Scandinavische slaapkamer als basiskleur offwhite gebruikt. De muren zijn door een kunstenaar gestuct waardoor iedere wand anders is.

Hij heeft verschillende grijze pigmenten in de stuc vermengt. Iedere wand heeft zijn eigen structuur gekregen dmv schrapen. Het zijn net schilderijen!

Gerecycled hout gebruikt voor de badkamer. 

Puur en Basic

 

Voor de gordijnen heb ik het duurzaamste materiaal, namelijk linnen gebruikt. In contrast een hele dunne zijden lap die ik alleen maar over de gordijn rails heb gelegd. Heel Puur, Duurzaam en Basic.

 

Stalen trapleuning

stalen industriële trapleuning

In contrast met de Scandinavische stijl van de slaapkamer geeft de stalen industriële trapleuning een stoer accent. De houten wit geschilderde vloer is één van de kenmerken van de Scandinavische stijl.

Scandinavische badkamer

 

Houten deuren ambachtelijk gemaakt. Inspiratie waren de klassieke Franse luiken. Met een stoer retro uitzetschuiver sluit je de badkamer af. Een mix van 3 verschillende zachte grijs tinten in combinbatie met puur wit geeft de Scandinavische stijl.

 

Gerecycled hout

Voor de badkamer gerecycled hout gebruikt. Het kastje en het onderstel van het wastafelblad is gemaakt van de houten vloer uit het restaurant Onder de Linde hier in Bergen. Het wastafelblad is gemaakt van beton met antraciet pigment.

Authentique en eenvoud

We hebben gekozen voor koperen kranen met messing fittingen. Mede door het “oldschool” solderen ogen de kranen industrieel, stoer en eigenwijs.

 

Betonnen waskom

 

Op maat gemaakte betonnen waskom. Het blad is gemaakt van gerecycled hout: van de oude houten planken van de benedenvloer die weer een betonnen vloer is geworden. Het blad is in vele wit-tinten geschilderd dmv transparante lagen over elkaar.

 

Schilderij in badkamer

 

In het hele huis Kunst. Dit schilderij accentueert de Scandinavische stijl in de slaapkamer.

 

RUST en RUIMTE 

Op maat gemaakte kleding kasten die zo geschilderd zijn alsof ze heel oud en verweerd zijn. De verf is verdund. Door met meerdere lagen over elkaar te werken ontstaat dit effect. Het opbergmeubel is opgebouwd uit lades die vrij ondiep zijn waardoor alles heel ordelijk opgeruimd is.

 

de blauwe balk als stoer accent 

Verweerd effect verkregen door het hout met verschillende tinten verf, in dunne lagen over elkaar aan te brengen.

Schuifdeuren

Altijd heb ik al schuifdeuren gewild. Boven hebben we voor de beiden slaapkamers schuifdeuren. Door ze open te laten is het net alsof de 1ste verdieping één grote ruimte is. Dat geeft een groots ruimtelijk gevoel.

 

schuifdeuren vergroten de Ruimte en geven Rust.

De witte HOUTEN geschilderde vloer is typisch voor een Scandinavische SFEER in HUIS.
 
SCHUIFDEUREN maken de RUIMTE groter. Een absolute aanrader.
 
 
 
 
De VERWEERDE handvaten van ZINK gemaakt als CONTRAST met de zachte materialen.

Zinken handgrepen

 

de handgrepen zijn van verweerd zink gemaakt

 

Kunst in de slaapkamer

Omdat mijn man Ad Groot beeldend kunstenaar is hebben we een aantal van zijn werken in de slaapkamer. Dit zijn 2 kleine olieverf schilderijen. Op zijn website : https://www.adgroot.nl/zijn andere werken te zien.

 

Accessoires

flessen omgetoverd als sier-object

Accessoires completeren het geheel. Ieder detail is belangrijk, of het nu kussens, schapenvellen, keramiek, of gerecyclede flessen omgetoverd als sier-objecten zijn.

 

Inspiratie – Moodboard

 

moodboard voor onze slaapkamer in Scandinavische stijl